Nyheder

Skriv en fortælling! Teksturas efterårskursus er nu i gang...

Den 14. august 2024

Mandag den 12. august blev det første af Teksturas to efterårskurser skudt i gang, nemlig “At skrive en fortælling”. Kurset forløber over 8 aftener og fokuserer på fortællingens elementer, og hvad en god (skønlitterær) fortælling består af. 

Forfatter Trisse Gejl stod denne mandag for undervisningen, hvor hun gennem kursisternes skriveøvelser fik belyst betydningen af forskellige fortællertyper, synsvinkelpositioner og brugen af nutid og datid. 

Senere på efteråret (1. oktober-26. november 2024) udbyder vi kurset “Skærp din sproglige bevidsthed”. Det er stadigvæk åbent for tilmeldinger. 

Læs mere om sprogkurset her!

Da flere har spurgt, om man kan følge “At skrive en fortælling” online, har vi besluttet at udbyde samme kursusforløb online til foråret (2025). Nærmere oplysninger herom vil blive meldt ud senere på efteråret. Du kan tilmelde dig Teksturas nyhedsbrev her, så får du løbende nyheder fra os: Tilmeld dig her!

Du kan læse mere om, hvilke kursus-elementer “At skrive en fortælling” (med fysisk tilstedeværelse) indeholder:  

Få nyheder samt skrivetips og inspiration til din egen skrivning direkte ind i din mailboks.

Tilmeld dig Teksturas nyhedsbrev her:

Foto: Anna Gram Sørensen

Teksturas sommerkursus 2024

Efter flere måneders arbejde med at udvikle kurser i kreativ skrivning kunne vi endelig afholde vores allerførste skrivekursus i Tekstura-regi, nemlig sommerkurset “Se, mærk og skriv!”. Det fandt sted den 8.-12. juli i Dansk Forfatterforenings smukke baroklokaler i Strandgade på Christianshavn.  

Vi kunne ikke have ønsket os nogen bedre opstart, og vi er dybt taknemmelige over, at så top-engagerede og fantastiske kursister fra hvert deres sted i livet havde valgt at bruge noget af deres sommerferie på et af vores kurser. Så tusinde tak til jer skønne kursister for så velvilligt at hengive jer til den litterære legesyge sammen med os. 

Vi har allerede besluttet os for at gentage “Se, mærk og skriv!” i 2025, nemlig den 7.-11. juli

Er du interesseret i Teksturas sommerkursus, kan du læse mere her:

 

Tekstura går i luften

Den 11 april 2024

Efter mange måneders arbejde med at udvikle kurser i kreativ skrivning, lave hjemmeside og med at etablere os som erhvervsdrivende forening under navnet Tekstura, går vi nu i luften med Teksturas hjemmeside. 

Det fejrer vi samtidig med en reception for antologi-udgivelsen Kreativ skrivning på dansk (2024), hvortil både Trisse Gejl og Anita Bech Albertsen bidrager med artikler om kreativ skrivning. 

Det foregår den 11. april på Thiemers Magasin, Tullinsgade 24, 1618 København kl. 16-18. 

I er meget velkomne til at kigge forbi. 

Kærlig hilsen

Jo Hermann, Trisse Gejl og Anita Bech Albertsen

Ny bog om kreativ skrivning på dansk udkommer

Trisse og Anita har bidraget med artikler til en ny antologi om kreativ skrivning. Den er redigeret af Karin Esmann Knudsen, som i mange år underviste på Skrivekunst-uddannelsen på Syddansk Universitet. 

Kreativ skrivning på dansk udkommer den 12. april 2024 på UPress. 

TEKSTURA

Tekstura er en erhvervsdrivende forening, der udbyder kurser i kreativ skrivning og tilbyder konsulentlæsning på færdige eller delvist færdige manuskripter.

Kontakt:

© 2024 Tekstura